Blog

Spuitkurk

Spuitkurk tegen je gevel: het duurzame alternatief voor crepi

Stel: je wil je gevel renoveren. Je gaat op zoek naar een nieuwe gevelbekleding en je keuze valt op spuitkurk of crepi. Ze zijn allebei waterafstotend, ze zijn allebei verkrijgbaar in verschillende kleuren, ze zijn allebei perfect toe te passen op verschillende ondergronden. Waarom kies je dan toch beter voor spuitkurk?
 
Wat is spuitkurk precies?

Spuitkurk is een natuurlijke gevelbekleding. Het lijkt sterk op crepi, maar is nog maar sinds kort populair in België. Je kan de kleuren en korrelgrootte zelf kiezen. En bovendien beschermt gespoten kurk je gevel tegen vocht en kou.

Waarom spuitkurk beter is?

Spuitkurk is een milieuvriendelijk product. Het is een combinatie van kurk en acrylaathars op waterbasis. Dingen die niet schadelijk zijn voor het milieu dus. Bovendien hoef je geen bomen te kappen om kurk te produceren. Kurkschors kan je oneindig van bomen blijven pellen. Het groeit gewoon terug.

De voordelen van spuitkurk?

  • Zorgt voor minder kans op scheuren en barsten in je gevel.
  • Hecht op verschillende ondergronden zoals hout, beton of baksteen.
  • Buffert geluid.
  • Heeft geen speciaal onderhoud nodig.
  • Houdt je woning langer warm in de winter, en langer koel in de zomer.


Schildersbedrijf Polmot kiest ook voor spuitkurk

Vraag onze meesterschilders naar de beste gevelbekleding. Wedden dat ze allemaal spuitkurk zeggen? Omdat het milieuvriendelijker is. Maar ook: omdat je het gemakkelijker aanbrengt dan crepi.

Schildersbedrijf Polmot levert al meer dan 55 jaar kwaliteit en blijft vernieuwen door de nieuwste technieken - zoals spuitkurk - met vakmanschap aan te brengen. Je contacteert Schildersbedrijf Polmot voor de afwerking van je gevel, voor schilderwerken binnen en buiten én voor behangwerken. Daarnaast behandelen en onderhouden ze ook houtwerk en leggen ze vloerbekleding in tapijt en linoleum.


Terug naar overzicht