Blog

Anti-Urine Coating

God schiep de man en hij schiep dan maar meteen verf tegen wildplassen

De zomer is in aantocht! Zomerfestivals, zomerbars, dorpsfeesten, straatbarbecues... genoeg vertier voor de Belg om eropuit te trekken... Maar de massa’s mensen op zomerfestivals brengen natuurlijk ook massa’s volle blazen met zich... Gelukkig voorzag God de man van een stel flinke hersenen én dito plasser – enfin, bij sommigen dan toch. Zo kan de man de ellenlange wachtrijen links laten liggen en de plasser tegen de eerste beste muur bovenhalen. Een GAS-boete voor wildplassen van al gauw 60 euro, schrikt de man niet af. Dus is er iets anders nodig: terugplasverf... aha.


Hoe werkt het?

Toegegeven: terugplasverf is een leenwoord uit Nederland. In België noemen we het hoogdravend anti urine coating of anti pee coating. Maar er zit dan ook een stukje hoogtechnologisch vernuft achter. Nanotechnologie om precies te zijn. Terugplasverf maakt de ondergrond – vaak een muur – namelijk hydrofoob en oleofoob.


Dat wil zeggen dat nanondeeltjes door de poriën van de muur penetreren en die water- en olie-afstotend maken. Vloeistoffen zoals urine dringen niet door en spatten met dezelfde snelheid terug. Vandaar: terugplasverf.

Wie toch probeert te urineren tegen een met anti-urinecoating behandelde muur riskeert natte schoenen. Dat lijkt ons alvast een goeie reden om juist níet te gaan wildplassen.


Veel goedkopere oplossing


Neem nu de Gentse Feesten. In 2015 verhoogden ze de GAS-boete voor wildplassen naar 120 euro. Toch gooien ze jaarlijks nog altijd een 200-tal wildplassers op de bon. Veel indruk maken die boetes dus niet.

Terugplasverf is dan een efficiëntere oplossing. En een veel goedkopere. Want muren die lijden onder wildplassers moet je schoonmaken, ruiken smerig en jagen mensen weg.

Anti-urine coating is dus voor veel steden, gemeentes en organisatoren van zomerevents een handig wapen tegen wildplassers. En geef toe: ludiek is het ook wel. Vraag dus zeker je gratis offerte aan de meesterschilders van Polmot. Ze leggen met plezier een laag terugplasverf tegen je muren.


Terug naar overzicht